Acasa

marți, 25 februarie 2014

Melissa, aroma îmbietoare pe care n-o mai poţi uita

Pe prospectul uluieului esenţial de Melissa scrie ceva ce pe mine m-a amuzat iniţial, şi anume că este foarte bun pentru că se utilizează atât pentru trup, cât şi pentru suflet! :)) Cine ştie aroma, ştie că e un sâmbure de adevăr. Acest ulei induce o stare plăcută de linişte, destinde tensiunile psihice acumulate după o zi solicitantă şi permite instalarea unui somn odihnitor.

Tot pe prospect mai găsiţi şi povestea ei: Roiniţa este o plantă mediteraneană care a fost adusă de romani în provincia Britania. Ea are flori galbene, foarte iubite de albine. De altfel, numele său este derivat din numele latin al mierii, iar în limba greacă semnifică deasemenea miere de albine. În mitologia greacă exista o povestire conform căreia albinele l-au hrănit pe Zeus când era copilaş cu miere, în timpul când mama sa zeiţa pământului Gheea îl ascundea de soţul său, zeul Chronos. Într-adevăr, mierea de roiniţă este delicioasă şi este foarte posibil ca aceasta să fi fost nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni.

Asta ca să vedeţi ce conţin săpunurile Sabien! :)
Acesta a fost primul săpun cu ulei esenţial de Melissa:


Ingredientele folosite: ulei de măsline, ulei de palmier, leşie cu ceai de pelin, ulei esenţial de patchouli, ulei esenţial de melissa, ulei esenţial de lavandă, plus câteva linguri de lavandă uscată. Este un săpun extra-relaxant, hidratant, şi mai ales pentru momente de răsfăţ la cote maxime!

Anul acesta am făcut un alt săpun cu uleiul magnific de Melissă:



Ingredinte (în ordinea descrescatoare a cantităţii): ulei de turte de măsline, ulei de cocos, ulei de măsline extra virgin, unt de cacao, ulei de plamier/ulei de ricin; 1 lg mălai; extract uleios de muşeţel/gălbenele, seminţe de mac; ulei esenţial de pin, de mentă, patcouli, melissa; scilipici şi mărgeluţe roşii şi albe - se potriveşte şi de martişor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu