Acasa

marți, 4 martie 2014

Vanilie până în pânzele albe!

...sau Vanilla Sky pentru cine a văzut filmul! :) Da, se poate asorta cu acest film în ceea ce priveşte delicateţea anumitor scene... Poate v-am făcut curioşi să vedeţi filmul. Mie una mi-a plăcut, atât genul filmului, fantezie, cât şi pentru că au în distribuţie pe Tom Cruise şi fabuloasa Penelope Cruz... Dar să revenim la oile, pardon, săpunurile noastre!



Un lucru este clar: este un săpun plin de vanilie! Are din toate parţile: ulei esenţial de vanilie, vanilie măcinată, PLUS păstaie de vanilie tăită mărunt.



Acest săpun a fost o provocare pentru mine, căci am găsit foarte greu ulei esenţial de vanilie. De aceea această reţetă m-a costat mai mult, ca să vă faceţi o idee: 7ml de ulei esenţial de vanilie costă 14,2 lei. Vanilia măcinată: 14,9 lei, iar păstăile de vanilie: 12lei (2 bucăţi). Dar am vrut să-l fac, a fost un fel de ambiţie pentru mine. Oricum, finalul merită!

Ingrediente: ulei de palmier, ulei de ricin, ulei de cocos, unt de cacao şi ulei de măsline, leşie, ulei esenţial de vanilie şi cedru, plus vanilie măcinată şi păstaie tocată mărunt.

Iată câteva dintre beneficiile uleiului de vanilie:

1. Alungă depresiile
Aromaterapia bazată pe esenţe de vanilie are rolul de a excita simţurile, de a da o stare de bine. Două picaturi de ulei puse în lampa de aromaterapie pot face minuni.

2. Relaxează şi linişteşte
Uleiul esenţial de vanilie are un efect relaxant şi calmant asupra creierului şi a nervilor, îndepărtând stările de furie. Mai mult decât atât, vanilia induce somnul, motiv pentru care este recomandată persoanelor care suferă de insomnii.

3. Este afrodisiac (uz intern)
Persoanele cărora li se administrează în mod constant ulei esenţial de vanilie pot scăpa de disfuncţii erectile, impotenţă şi frigiditate. Uleiul esenţial de vanilie stimulează secreţia de hormoni sexuali (testosteron şi estrogeni) care favorizează instalarea senzaţiei de excitare.

4. Reduce durerile menstruale
Dacă vei face câteva şedinţe de aromaterapie cu câteva zile înainte de menstruaţie, dar şi pe durata acesteia, vei observa că durerile cu care te confruntai de obicei vor fi reduse considerabil.

5. Te scapă de durerile de dinţi
Până să ajungi la dentist, adaugă câteva picături de ulei esenţial de vanilie pe un tampon de vată şi apoi presează pe dintele şi gingia cu probleme. În cel mai scurt timp problema ar trebui să dispară.



Oricum, aroma este delicată, la fel ca săpunul. Să nu vă aşteptaţi la un miros puternic.

Vouă vă place vanilia?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu