Acasa

luni, 14 aprilie 2014

Campania "A fi sau a nu fi Work At Home Mom"

bannermare

Pana sa devin mama nici nu ma gandem ce presupune asta si nici nu mi-am inchipuit ca noua postura ma va influenta si-mi va da viata "peste cap" ca acum. Ma gandeam ca ma voi intoarce la birou dupa un an si aia e, ca viata mea va fi la fel ca pana atunci.

Mult timp am crezut ca anul 2013 a fost cel mai urat an din viata mea. Apoi mi-am dat seama ca anul 2013 a fost cel mai bun pentru ca am realizat niste lucruri despre mine ca om. In vremuri frumoase ne descurcam in orice imprejurare, in schimb, in vremuri grele, abia atunci ne dam seama cine suntem si ne cunoastem mai bine. Eu am realizat ca sunt mai puternica decat cred, am rezistat cu brio (dar si cu sustinerea sotului meu) unor presiuni psihice mari la serviciu incat mi-au trebuit cateva luni sa-mi revin psihic (inca de cand m-am intors la birou, in loc sa investeasca putin timp in mine si in reactualizarea sarcinilor, au preferat sa implice HR-ul si sa pierdem mult mai mult timp intr-o evaluare doar cu numele, dar asta este o alta poveste pe care o voi relata separat), mi-am "reamintit" ca jobul pe care-l faceam nu ma reprezenta dar acum am sansa sa o iau de la capat pentru sunt mai puternica ca oricand.

Asadar noul statut de mama care lucreaza de acasa imi aduce multumiri si impliniri: fac ce-mi place (doar bunatati naturale care fac bine) si imi si cresc copilul in acelasi timp. De ce e mai buna o persoana straina sa-mi creasca copilul? De ce sa-l las pe mana unor straini si sa nu stiu ce educatie sau hrana primeste? Cu cine il las cand se imbolnaveste? Daca stau acasa, asa e, nu mai am un venit constant si consistent, dar in acelasi timp nici nu mai dau banii pe haine, pe bona/gradinita, medicamente, etc. Undeva se compenseaza si e spre binele copilului. Banii nu sunt totul, desi stiu ca sunt foarte importanti. Dar sunt sigura ca facand ce-mi place, vor veni si banii.

Ce fac eu de acasa? Pai daca nu stiti inca, am inceput prin a face sapun natural 100% handmade. Asta acum 3 ani, cand l-am facut pe primul. Dar nu am facut in mod constant. Microbul nu m-a lasat, ba din contra, mi-ar fi placut sa fac mereu, dar stiti si voi cum amanam ca o sa avem timp altadata. Daca in ultimele 3 luni m-am extins la alte produse naturale (scruburi, creme, unt de corp, set de relaxare, balsamuri, etc), cate puteam sa fac in 3 ani? CEL MAI MULT REGRET ZILELE CAND ERAM GRAVIDA SI MA JUCAM JOCURI PE CALCULATOR... Aici gasiti toate produsele pe care le fac.


Provocarea cea mare a fost din luna asta, de cand nu am mai avut un venit cum eram obisnuiti pana acum. Dar am inceput sa particip la targuri, mi-am extins numarul de cunostinte care ma sustin in a promova produsele. Martie a fost o luna in care cheltuielile au fost mai mari decat veniturile. Luna asta sper sa fie o balanta pozitiva. A inceput promitator. Desigur, sunt destule momente de descurajare, sunt firesti, dar prin perseverenta, reusim orice!


"FLASHMOB ONLINE initiat de Asociatia Work At Home Moms(link www.wahm.ro)

banner300

Din campanie mai fac parte asa:
Maria Pruteanu
http://scrisoricatreefrem.wordpress.com

Oana Radu Jindiceanu
http://mamaareblog.blogspot.ro/

Liliana Bolbol
http://whatsforlunchlily.blogspot.ro

Ana Baias
http://melaroana.wordpress.com

Joe Popov
http://ozzy.ro/

Oana Mihaela Constantinescu
http://mamicaactiva.wordpress.com/

Valentina Roman
http://valentinaroman.ro/

Andreea Sfarlea
http://www.casutafericita.ro/

Liliana Hamurar
http://www.calendarulmagic.ro/

Alexandra Pintea Varnava
http://ouzoland.com/

Ana Maria Mitrus
http://meseriadeparinte.ro/

Cristina Ropotan
http://imaginepeople.ro/

Livia Caciuloiu
http://liviacaciuloiuminea.wordpress.com/

Diana Gamulescu
http://micolino.ro/blog/

Ioana Oancea
http://ecomami.wordpress.com/

Catalina Chingaru
http://sabienlesavon.blogspot.ro/

Ramona Rac-Hristov
http://blog.emma-antonia.ro/

Mona Turcitu
http://mukallita.blogspot.ro/

Madalina Voicu
http://bioarmoniablog.wordpress.com/

Sorina Butcu
https://delirart.wordpress.com/

Anca Balaban
http://www.ancabalaban.ro/

Celena Iordanescu
http://celenaiordanescu.wordpress.com/

Mona Turcitu
http://mukallita.blogspot.ro/

Madalina Voicu
http://bioarmoniablog.wordpress.com/

Sorina Butcu
https://delirart.wordpress.com/

Anca Balaban
http://www.ancabalaban.ro/

Celena Iordanescu
http://celenaiordanescu.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu